>Att påbörja arbetet med en ny läroplan

>Våga ta steget
Våga släppa taget om den trygga luntan och tänka om trots att man trivs med det man gör idag. Till viss del så måste vi släppa taget om våra favoriter om det är så att det centrala innehållet och målen inte längre drar åt det håll dina gamla uppgifter strävat. Resterande språng handlar nog om att våga tänka nytt och att ge framtiden en chans istället för att kopiera det redan gjorda.

Skolan i Sverige är på väg att översvämmas av nymodigheter och det blir jobbigare och jobbigare för dem som håller emot. Nu står vi inför ett rejält skifte i hur skolan ska fungera och vilka roller vi har, vi som jobbar där.

Nymodigheterna är bra. Jag tror inte att det finns många som tycker att det fungerar bra nu. jag tror nog i och för sig att det finns några som tycker att det var bättre förr men att de kanske är en tynande skara. Min förhoppning är att de som vill förnya och förbättra är en växande skara och att de kan hjälpa dem som ännu inte hittat vägen till en ny skola.

Vi konkurrerar idag. Inte bara med andra skolor i vår närhet utan med skolor runt om i hela världen. De delarna av världen som tidigare jagat oss har nu i vissa fall sprungit förbi och det som är lite jobbigt för oss är att de fortsätter att springa. Vi är inte i startblocken ännu.

Vill du vara med och förändra? Var då med och lös de problem vi har idag.
Vill du inte förändra? Då kanske du inte ska jobba i skolan. Du kanske ska göra något annat?

Lämna ett svar