>Sociala aktiviteter via Nätet

>Under dagen skummade jag igenom olika sidor på nätet som handlar om nya media i allmänhet och nytänkandet inom mobiler i synnerhet. Jag fick då vatten på min kvarn angående vad vi kommer att betala för i framtiden. Allt kommer att finnas tillgängligt och vi blir då mer eller mindre tvungna att betala för att få hjälp med sortering och begränsning till det som vi verkligen är intresserade av. De nya mobilerna som innehåller operativsystemet Android från Google kommer att ha tillgång till allt fler ”gadgets” som är anpassade för dig. Redan idag är upplägget att du ska göra urvalet till din mobil. Du stoppar in funktionerna du vill ha istället för, som det varit tidigare, att mobiltillverkaren avgör vad som ska finnas i mobilen.
För att koppla detta till mig själv, som faktiskt inte är särskilt aktiv inom de olika sociala aktiviteterna som finns på nätet, så gjorde jag en lista på var jag finns där ute.

 1. Facebook
 2. Live Messenger
 3. Skype
 4. It’s learning (via Karlstad Universitet)
 5. Google Wave
 6. Google docs/kalender/Picasaalbum osv
 7. Standut.se
 8. Lärarlyftsbloggen – Blogger
 9. Blab – Egen chatt
 10. Blab – Egen Instant messenger
 11. Timedia – WordPressblogg
 12. Timpan Mobile – Blogger
 13. Timedia Wiki
 14. Timedia.se
 15. Dela – Community för lärare
 16. Ping Pong – Lärplattform för skolan
 17. Styrfart – Forum för kompisgäng
 18. Fronter – Lärplattform på sönernas skola
 19. PubliWiki – Wiki för studenter på Mediakurser på Karlstad Universitet
 20. Timpan testar – Blogg via One.com
 21. MC forum

osv. osv. osv…

För att ha en chans att vara aktiv där man vill så måste man idag ha hjälp med att hålla reda på alla platser som du han anmält ditt intresse på. Det är lätt att ta sig in men svårt att hålla reda på och vara aktiv på ett hälsosamt sätt. Här kommer nog fler tjänster att etablera sig just för att du ska kunna få hjälp med detta. Vem betalar? Ja, det är väl en fråga för entreprenören att svara på.

2 kommentarer

 1. >Ajajaj, det kanske är dags att hitta single log in för dig 🙂 Jag är nog snart där också 🙂 Kanske är därför jag håller mig långt från Twitter…

 2. >Berättade för en jobbarkompis om detta och upptäckte att jag hade fler platser ändå som jag "borde" vara aktiv på… Ett login låter jättebra! Kan det sedan skriva alla inläggen och vara social åt alla håll och kanter så vore det ultimat.

Lämna ett svar